Wigilia, Obiad Świąteczny 2025 w Hotelu Lenart
Święta to czas bliskości i wspólnego smakowania!
Zapraszamy na rodzinną kolację wigilijną oraz obiad świąteczny.
Nasz szef kuchni przygotował wyjątkowe menu inspirowane tradycyjnymi smakami, które połączy pokolenia przy wspólnym stole.
Kolacja wigilijna 24.12.2024 w godzinach 16:00 – 20:00
Obiad świąteczny 25 i 26.12 w godzinach 14:00 – 20:00
W naszej restauracji z przyjemnością pomoże w doborze najlepszej oferty. Zapraszamy do kontaktu,
tel.: +48 12 32 83 100, 245; e-mail: info@hotellenart.pl.
Kolacja Wigilijna / Obiad Świąteczny
cenie 190 zł / osoba cenie 180 zł / osoba
Kolacja Wigilijna / Obiad Świąteczny
cenie 190 zł / osoba
Przystawka ( do wyboru)
- Roladka z wędzonego łososia z salsą z ogórka i pomarańczy
lub - Pierożek z ciasta filo z marynowanymi grzybami i chipsem z jarmużu
Zupa ( do wyboru)
- Barszcz czerwony z uszkami
lub - Zupa grzybowa z kluseczkami
Danie główne ( do wyboru)
- Dzwonek z karpia smażony w panierce z płatków migdałów, mini kulebiak z kapustą kiszoną i purée ziemniaczane
lub - Pieczony pstrąg z masłem i koperkiem, podany z pieczonym batatem oraz sałatką ze szpinaku i granatu
Deser ( do wyboru)
- Strudel jabłkowy z sosem waniliowym i lodami truskawkowymi
lub - Seromakowiec na kruchym spodzie z sosem czekoladowym
-
Przystawka (do wyboru)
- Carpaccio z buraka z serem brie, orzechami włoskimi, rukolą i kremem balsamicznym
lub - Pieczona gruszka z sosem z sera pleśniowego i szynką parmeńską
Zupa (do wyboru)
- Krem z dyni z grzankami i chipsem z boczku
lub - Rosół z trzech mięs z marchewką i lanymi kluskami
Danie główne (do wyboru)
- Pieczone udko z kaczki, purée ziemniaczane z masłem i oliwą truflową, mus z marchwi i pomarańczy, sos demi z różą
lub - Łosoś w glazurze pomarańczowej, krem z pietruszki i masła orzechowego, risotto oraz kremowy szpinak na ciepło
Deser (do wyboru)
- Tarta śliwkowa z sosem toffi i lodami waniliowymi
lub - Sernik baskijski z konfiturą malinową i lodami cappuccino
Kieliszek domowego wina
- Carpaccio z buraka z serem brie, orzechami włoskimi, rukolą i kremem balsamicznym