Jesienne Piątki z Saksofonem 2024 w Hotelu Lenart
Jesienne Piątki z Saksofonem
Kolacją 25 października o godzinie 19:00 rozpoczynamy cykl kolacji degustacyjnych Jesienne Piątki z Saksofonem
To kulinarna wizja Szefa Kuchni Restauracji Pod Kominem Hotelu Lenart w Wieliczce, połączenia wysokiej klasy produktów i bliskich nam, tradycyjnych smaków darów jesieni. Przyjazna obsługa oraz klimatyczne wnętrze sprawią, że każda wizyta w Restauracji Pod kominem to niezapomniana podróż przez świat smaków.
A że każda podróż najmilsza jest w dobrym towarzystwie, w tę na którą Cię zapraszamy udasz się w kompanii nastrojowej muzyki saksofonu na żywo, w wykonaniu Krzysztofa Sutera – Sax Live Music, saksofonisty multiinstrumentalisty, grającego od 25-ciu lat na saksofonie Absolwenta Szkoły Jazzu i Muzyki Rozrywkowej w Krakowie, oraz Szkoły Muzycznej im. Bronisława Rutkowskiego w Krakowie, który występował z takimi sławami jak Jan „Ptaszyn” Wróblewski, Kuba Badach, Krystyna Prońko, Zbigniew Wodecki, Michał Urbaniak, Lora Szafran, Staszek Soyka.
Kolacja degustacyjna składa się z czekadełka i 4 dań odpowiednio pomniejszonych, do których dobierzemy odpowiednią selekcję win.
Zabierz bliską Ci Osobę, poleć znajomym i spotkajcie się w Restauracji Pod Kominem w Hotelu Lenart.
Zapraszamy do wspólnej degustacji!
Cena: 190 zł
Serdecznie zapraszamy do zakupu biletów. Ilość miejsc ograniczona!
Bilety do kupienia na stronie www.hotellenart.pl lub osobiście w recepcji Hotelu. Dodatkowe informacje tel. ☎️12 328 31 00 lub info@hotellenart.pl
Na przywitanie czekadełko – pasztecik z grzybami i chrupiąca bagietka
Przystawka
Plastry dymionej kaczki / żelka z czerwonego wina / mus pomarańczowo dyniowy
Zupa
Dyniowa z prażonymi pestkami dyni
Danie Główne
Szynka wieprzowa wolno gotowana w sosie pieprzowo-koniakowym / kopytka dyniowe / sałatka z jarmużu pomidorów i marynowanej czerwonej cebuli
Deser
Czekoladowo – orzechowe grzybki