Walentynki 2019
- Uroczysta kolacja walentynkowa przy blasku świec z muzyką na żywo z duetem Aga i Przemek (skrzypce + saksofon) czwartek: 14/02/19 start godzina: 19:00.
- Kolacja składa się z 5 dań i karafka wina 100zł/osoba
Menu:
Przystawki zimne
- Zawijany ser kozi w cukinii 2 szt. z tiulem czerwonym sosem z maliny i szczypiorkiem,
- Szynka westfalska z mascarpone i ricottą z posiekanymi oliwkami zielonymi na purre z gruszki z odrobiną soku z limonki
Przystawki ciepłe
- Pieróg podany na sosie serowym z kurkami obsypany pudrem z buraka i tiulem i zielonym gałązka rozmarynu/oregano
- Gratin z pudrem zielonym z jarmużu i sosem zielonym oraz tiulem czerwonym
Zupy
- Zupa krem biało czerwony z kostką sera feta i tiulem
- Zupa tajska podana z małymi krewetkami w środku + jedna duża na górę i kolendra
Drugie dania
- Sakiewka z polędwicy wieprzowej. na sosie kurkowym z purre ziemniaczanym z pomidorem suszonym i kalafiorem romanesco
- Dorsz podany na sosie cytrynowym z ziemniakiem i kompresowanym ogórkiem z sosem zielonym oraz granatem i ćwiartką cytryny
Desery
- Galaretka z purre z winogron z napojem
- Ciasto cukiniowe