Jak co roku zapraszamy Państwa na BAL SYLWESTROWY!
Bal Sylwestrowy – „Czerwone Korale” z nagrodami
Szanowni Państwo w tym roku zapraszamy na Sylwestra z akcentem folklorystycznym zgodnie z najmodniejszymi trendami. Góralskie i biesiadne przyśpiewki, wprowadzą Państwa w odpowiedni nastrój i pozwolą z animuszem ruszyć do balowania i miłego zakończenia roku 2017.
Grał będzie zespół Bluerhapsody-IMPULS, ze znakomitą wokalistką Arlettą Wołos. Muzycy zagrają światowe przeboje i muzykę, jaką Państwo lubią.
Aby utrzymać staropolski charakter tej nocy, bufety będą jak zwykle u nas obficie zaopatrzone w tradycyjne jadło i niespodzianki kulinarne. Napoje alkoholowe (wódka czysta, żubrówka, wiśniówka, cytrynówka, pigwówka, pomarańczówka, anyżówka, dzięgielówka, miętowa, gorzka żołądkowa) i bezalkoholowe, ciasta, kawa, herbata zawsze serwujemy bez ograniczeń.·
Aby upamiętnić tego Sylwestra, będzie można zrobić pamiątkowe zdjęcie w fotobudce – oczywiście z akcesoriami.
Ugościmy Państwa przy stołach okrągłych, 10-osobowych, w przypadku umawiania się z przyjaciółmi i znajomymi przygotujemy stoły prostokątne wg. Ilości zadeklarowanych osób.
Bilety w cenie 330 zł od osoby można nabywać w recepcji Hotelu Lenart całodobowo, lub poprzez stronę www.hotellenart.pl
ZAPRASZAMY DO SUPER ZABWY I ŚLEDZENIA NAS NA FAN PAGE GDZIE PODAMY NIEPODZIANKI JAK ZWYKLE PRZY TAKICH OKAZJACH
Szczegóły poniżej
Zapraszamy.
CENA 330 zł od osoby
Serdecznie zapraszamy na Sylwester 2017
Specjalnie dla Państwa nasi kucharze przygotują:
Aperitif: zmrożona pigwówka
Kolacja serwowana godzina: 20:30
Pasztet z kaczki podawany na musie z czerwonej kapusty ze świeżą figą
Warkocz z sarniny w duecie z polędwiczką wieprzową na wytrawnym sosie wiśniowym (lub karkówka z sarny) podawany z ziemniakiem opiekanym dymem z ogniska z masłem czosnkowym, białą rzepą i kalafiorem romanesco z tymiankiem i rozmarynem
Tort okazjonalny z Cukierni Sowa w dwóch smakach do wyboru: truflowym lub kawowym z prażoną pszenicą i konfiturą jeżynową
Danie ciepłe serwowane około 1:00
Płonący udziec serwowany z kapustą zasmażaną, musztardą, chrzanem, kaszą pęczak i pieczywem
Danie ciepłe serwowane około 3:00
Staropolska kaszanka serwowana na pudrze z buraka ćwikłowego podawana z cebulką i jabłkiem pieczonym
Bufet ciepły (uzupełniany bez limitu):
- żurek na wędzonce z jajkiem, ziemniakami i białą kiełbasą własnej produkcji,
- staropolska zupa grzybowa z kluseczkami kładzionymi,
- barszcz czerwony z krokietem,
- Bigos staropolski z 4 rodzajów mięs w tym dziczyzną
Bufet wiejski (uzupełniany bez limitu):
- kiełbasa wiejska łagodna, kiełbasa wiejska pikantna,
- kiełbasa myśliwska,
- szynka wieprzowa (3 rodzaje), szynka drobiowa,
- kiełbasa lisiecka, krakowska,
- kabanos: wieprzowy, drobiowy,
- salceson,
- karczek pieczony,
- schab pieczony w majeranku,
- indyk faszerowany morelami,
- boczek pieczony w galaretce z chili,
- rolada boczkowa faszerowana grzybami,
- kaszanka,
- domowy smalczyk,
- galaretki drobiowe,
- wiejskie masło, chleb swojski
Bufet pasztetowy (bez limitu):
- pasztet wieprzowy z śliwką suszoną podwędzaną,
- pasztet z morelami,
- pasztet drobiowy z jabłkiem pieczonym,
- pasztet z bakaliami,
- cieniutkie koperty z ciasta francuskiego filo faszerowane pasztetem z dzika i serem pleśniowym brie,
- pasztet wegański z kaszy gryczanej i warzyw z dodatkiem smażonego pora dla ostrości
- torciki z kaszy jaglanej z groszkiem i kukurydzą oraz podsmażaną cukinią
Bufet sałatkowy (bez limitu):
- sałatka jarzynowa,
- sałatka z brokułów z jajkiem, pestkami dyni i słonecznika w sosie czosnkowym,
- sałatka z porów z pieczarkami marynowanymi, kukurydzą i sosem majonezowym,
- sałatka z tuńczykiem i czarnymi oliwkami,
- sałatka grecka z serem feta i sosem winegret z oregano,
- sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem anchois,
- Caprese- pomidory z serem mozzarella i świeżą bazylią,
- cieniutkie plastry szynki westfalskiej z melonem,
- pikantna sałatka Meksykańska z czerwoną fasolą i kukurydzą,
- Carpaccio z buraka i kalarepy z winegret miodowym,
- słupki z marchwi, selera naciowego i papryki
Bufet rybny (bez limitu):
- śledź na ostro po holendersku,
- śledź z jabłkiem w śmietanie,
- różyczki z wędzonego łososia na roszponce,
- ryba po grecku,
- łosoś faszerowany podawany w całości,
- sandacz w galarecie,
- słone babeczki faszerowane łososiowym mascarpone z świeżym koprem
Bufet słodki (patery na każdym stoliku):
- domowe ciasta: sernik, strudel jabłkowo- gruszkowy, ptasie mleczko, tartoletka z owocami, piernik, makowiec,
- mus truskawkowy, pana cotta,
- galaretki z owocami,
- słodki babeczki na 3 sposoby,
- owoce w całości,
- kruche ciasteczka
Napoje (wersja bez limitu):
- kawa z ekspresu, herbata, woda mineralna, soki, napoje gazowane
- Lemoniada: limonkowa, truskawkowa, arbuzowa
Alkohol (wersja bez limitu):
- piwo lane, wino białe i czerwone, wódka czysta
- Żubrówka, wiśniówka, cytrynówka, pigwówka, pomarańczówka, anyżówka, dzięgielówka, miętowa, gorzka żołądkowa
O wspaniałą zabawę zadba zespół:
⇒ Bluerhapsody – czteroosobowy zespół Arlety Wołos, znakomitej wokalistki i gitarzystki, absolwentki Krakowskiej Szkoły Wokalno-Aktorskiej, laureatki VI Międzynarodowego Festiwalu Muzyki Współczesnej- Srebrna Szybka 2014, koncertującej w kraju i za granicą.
Wieczór urozmaicą dodatkowego atrakcje:
⇒ Fotobudka – Aby upamiętnić to wyjątkowe wydarzenie proponujemy upamiętnienie z akcesoriami ludowymi.
⇒ Inne – Będziemy systematycznie umieszczać dalsze informacje