! DLA STAŁYCH GOŚCI RABATY !
Jak co roku zapraszamy Państwa na BAL SYLWESTROWY!
Szamański Bal Sylwestrowy
Szanowni Państwo w tym roku zapraszamy na Sylwestra z akcentem folklorystycznym Indian Południowej Ameryki. Inkaska kultura zagości w Hotelu Lenart**** i wprowadzi Państwa w odpowiedni nastrój co pozwoli z animuszem ruszyć do balowania i miłego zakończenia roku 2018. Mamy przyjemność ogłosić, że wyjątkową atrakcją wieczoru sylwestrowego będzie peruwiański zespół EL DORADO ORCHESTRA (forma koncertu)
Cały wieczór będzie grał i prowadził zabawę, niesamowity DJ HUBERT (atrakcje, gry, zabawy)
Ugościmy Państwa przy stołach okrągłych, 10-osobowych, w przypadku umawiania się z przyjaciółmi i znajomymi przygotujemy stoły prostokątne wg. Ilości zadeklarowanych osób. Całość zabawy będzie miała miejsce na naszej największej sali balowej na poziomie -1 („Sala Klonowa”) Bilety w cenie 350 zł od osoby można nabywać w recepcji Hotelu Lenart całodobowo, lub poprzez stronę www.hotellenart.pl
Kub bilet: CENA 350 zł od osoby
Szczegóły poniżej Zapraszamy.
Specjalnie dla Państwa nasi kucharze przygotują:
Aperitif: zmrożona tequila z puree z mango oraz zestem z palonej skórki pomarańczy
Kolacja serwowana godzina: 20:30
- Carpaccio z tuńczyka ze śweżą kolendrą, czerwoną cebulą i zielonymi oliwkami,
- Filet z pulardy sous-vide podany z gratin zimniaczanym z rozmarynem, kukurydzą baby & mini, cukinią, czerwoną fasolą oraz marchwią paryską w masełku tymiankowym
- Tort z trzech rodzajów belgijskich czekolad: białej, gorzkiej z chili oraz deserowej przekładanych warstwą wytrawnych malin,
Danie ciepłe serwowane około 01:00
- Szynka pieczona serwowana przez Szefa Kuchni z puree z czerwonej fasoli & soczewicą, surówką z papryczkami Jalapeno, kukurydzą i nachosami
Danie ciepłe serwowane około 03:00
- Chili con carne podawane z pieczywem
Bufet ciepły (uzupełniany bez limitu):
- mesykańska zupa Pozole z wołowiną i limonką,
- gulasz żołądków indyczych z zielonym curry i warzywami,
- barszcz czerwony z krokietem,
- bigos staropolski z 4 rodzajów mięs w tym dziczyzną
Bufet wiejski (uzupełniany bez limitu):
- kiełbasa wiejska łagodna, kiełbasa wiejska pikantna,
- kiełbasa myśliwska,
- szynka wieprzowa (3 rodzaje), szynka drobiowa,
- kiełbasa lisiecka, krakowska,
- kabanos: wieprzowy, drobiowy,
- salceson,
- karczek pieczony,
- schab pieczony w majeranku,
- indyk faszerowany morelami,
- boczek pieczony w galaretce z chili,
- rolada boczkowa faszerowana grzybami,
- kaszanka,
- domowy smalczyk,
- galaretki drobiowe,
- wiejskie masło, chleb swojski
Bufet pasztetowy (bez limitu):
- pasztet wieprzowy z śliwką suszoną podwędzaną,
- pasztet z morelami,
- pasztet drobiowy z jabłkiem pieczonym,
- pasztet z bakaliami,
- cieniutkie koperty z ciasta francuskiego filo faszerowane pasztetem z dzika i serem pleśniowym brie,
- pasztet wegański z kaszy gryczanej i warzyw z dodatkiem smażonego pora dla ostrości
- torciki z kaszy jaglanej z groszkiem i kukurydzą oraz podsmażaną cukinią
Bufet sałatkowy (bez limitu):
- sałatka jarzynowa,
- sałatka z brokułów z jajkiem, pestkami dyni i słonecznika w sosie czosnkowym,
- sałatka z porów z pieczarkami marynowanymi, kukurydzą i sosem majonezowym,
- sałatka z tuńczykiem i czarnymi oliwkami,
- sałatka grecka z serem feta i sosem winegret z oregano,
- sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem anchois,
- Caprese- pomidory z serem mozzarella i świeżą bazylią,
- cieniutkie plastry szynki westfalskiej z melonem,
- pikantna sałatka Meksykańska z czerwoną fasolą i kukurydzą,
- Carpaccio z buraka i kalarepy z winegret miodowym,
- słupki z marchwi, selera naciowego i papryki
Bufet rybny (bez limitu):
- śledź na ostro po holendersku,
- śledź z jabłkiem w śmietanie,
- różyczki z wędzonego łososia na roszponce,
- ryba po grecku,
- łosoś faszerowany podawany w całości,
- sandacz w galarecie,
- słone babeczki faszerowane łososiowym mascarpone z świeżym koprem
Bufet słodki (patery na każdym stoliku):
- domowe ciasta: 6 rodzajów,
- mus truskawkowy, pana cotta,
- koktajl z mango,
- naleśniki z kokosem, twarogiem oraz papają,
- galaretki z owocami,
- słodki babeczki na 3 sposoby,
- owoce w całości,
- kruche ciasteczka
Napoje (wersja bez limitu):
- kawa z ekspresu, herbata, woda mineralna, soki, napoje gazowane
- Lemoniada: limonkowa, truskawkowa
Alkohol (wersja bez limitu):
- piwo lane, wino białe i czerwone, wódka czysta
- Whisky, tequila, rum,
- Wódki smakowe
Gwiazdą wieczoru będzie EL DORADO ORCHESTRA
Orkiestra EL DORADO zaprezentuje najbardziej znane utwory autorów peruwiańskich i tradycyjną muzykę amerykańską w nowoczesnych aranżacjach. Będą to nowe interpretacje utworów znanych na całym świecie. EL DORADO swoimi wykonaniem przekracza wszelkie style muzyczne co zjednuje serca miłośników muzyki na całym świecie. Na koncercie usłyszą Państwo muzykę wykonywaną na etnicznych instrumentach. Te zdumiewające dźwięki wypełnią duszę niesamowitą energią, a głosy solistów odwołają się do głębokich pokładów kultury Inków, co spowoduje przeniesienie Państwa w unikalną atmosferę czasów z przed konkwisty. Muzyka EL DORADO natchniona jest naturą przyrody, pozytywną energią serca wykonawców i łączy się z duszą i harmonią wszechświata. EL DORADO ORCHESTRA – muzyka wolności z tygla południowoamerykańskich Indian.
Wieczór urozmaicą dodatkowego atrakcje:
⇒ Fotobudka – Aby upamiętnić to wyjątkowe wydarzenie proponujemy upamiętnienie z akcesoriami indiańskimi. ⇒ Inne – Będziemy systematycznie umieszczać dalsze informacje